Klant contact + vertrouwen uitstralen

00:00 / 01:04

Klantcontact voordat je contact hebt met je klant

Brochure

Leer je klant kennen.

 

 

Klant contact begint al voordat je je eerste berichtjes heb gewisseld. Het kan al beginnen op het moment dat jouw klant jou ziet op een bruiloft, op social media of in de supermarkt. Hoe jij over komt op andere mensen kan al een goed begin zijn om hen op hun gemak te voelen. Soms ga je bewust een praatje maken met mensen met het doel dat ze jouw potentiele klant worden en soms gebeurt dit van nature en krijg je onverwachts een leuke aanvraag in je inbox.

Als jij vertrouwen uitstraalt naar jouw potentiele klanten dan hebben zij meteen door dat je weet waar je het over hebt, dat ze zich aan jou kunnen overgeven en weten dat het resultaat naar wens gaat zijn. Zo heb je ze al voordat ze jouw klant zijn, al een beetje voor je gewonnen.

Maak een lijstje met 3 punten die jij jouw klant te bieden hebt! Waar liggen jouw sterke kanten? Waarin ben je uniek? Waarom kiezen ze voor jou?

Straal vertrouwen uit door middel van een informatieve brochure. In een brochure ben jij aan het woord en kan je jouw klant jouw unieke kant van fotografie laten zien. Je kan hen informeren over onderwerpen waar ze misschien nog niet aan hebben gedacht zoals kledingkeuze tijdens een foto shoot of het afnemen van een album. Leg je werkwijze uit, laat je prijzen zien, kom professioneel over en laat hen weten dat ze bij jou bij het juiste adres zijn.

 

Ken je klant. Weet wie je voor je hebt en zie op welk vak jullie zouden kunnen connecten. Hoe doe je dit? Door een klein beetje te stalken. Ga eens kijken op hun Instagram profiel en bekijk wat jullie gelijkenissen zijn. Onthoud deze en probeer daar later op terug te komen tijdens de fotoshoot. Ik ben overigens wel altijd eerlijk naar mijn klanten toe en beken vaak aan hen dat ik hun social media pagina heb bekeken. Daar kunnen ze dan altijd wel om lachen gelukkig.

 

Wees open en transparant maar wel professioneel.

Vink de boxes aan als je klaar bent!

Cruising with clients

Ga door naar

  • Doelgroep

  • Klantcontact

  • Concept

  • Basis/Gemak

  • Verhaallijn

  • Fotosessie portret

  • Fotosessie koppel

  • Fotosessie familie

  • Begin scherm