Basis Cruising with clients

00:00 / 01:04

Voordat we het gaan hebben over het ''gemak'' van jouw klant wil ik je eerst deze vraag stellen:

Welke 3 tools/manieren stellen jou op je gemak?

Ik ben er achter gekomen dat, zodra ik op mijn gemak ben, mijn klanten dat ook zijn. Dus heb ik mijzelf ook de vraag gesteld: Wat stelt mij op mijn gemak? Waarbij ik uitkwam op het volgende:

- Muziek

- Kletsen / interesse

- Positiviteit

- Met rust gelaten worden

- Alcohol (ik moedig dit niet aan, ik wordt gewoon heel relaxed na een biertje ;))

Sindsdien neem ik al deze punten mee in mijn foto shoots en ik raad voor jou dit ook aan. 

Laten we starten met muziek. Muziek helpt je namelijk met het creëren van een sfeer. Neem een klein boxje mee tijdens je foto shoot en vraag naar de favoriete muziek van jouw klant. Door (voor hen) bekende muziek te draaien komen zij in een sfeer van herkenning, is er geen kans op een ongemakkelijke stilte en kan je hen poses laten doen die bij de muziek passen.

Klets veel en heb interesse! Uit onderzoek is gebleken dat mensen graag over zichzelf praten, zo graag dat 60 procent van onze gesprekken over ''onszelf'' gaat. En dit doen we, omdat het goed voelt. Probeer dit daarom tijdens een foto shoot te stimuleren. Leer je klant kennen, vraag naar wie ze zijn, wat ze in hun vrije tijd doen, wat ze het liefst eten bij de koffie, wie van hen het lekkerst kan koken, ga zo maar door. En maak intussen foto's van hen. Hoe dit het best te combineren is, daar vertel ik meer over in het kopje ''fotosessie koppels''.

Positiviteit. Ik wordt blij als ik weet dat ik iets goed doe op het moment dat ik onzeker ben of me gevoelig opstel. De confirmation dat ik iets goed doe en de sfeer fijn is doet mij op mijn gemak stellen. Laat daarom altijd aan je klant weten dat ze het goed doen, dat ze mooi op de foto staan en dat het helemaal vet wordt. Soms maak je een foto waar iemand misschien niet helemaal flateus op staat, dit maakt niet uit! Maar laat het hen niet werken. Als jij iets nieuws wilt proberen, zeg een nieuwe pose, dan wil je dat je klant het vertrouwen heeft dat het vet wordt, ook al is het een experiment. ..............

Met rust gelaten worden

Soms is het fijn om even gewoon te zijn

*image van geluid, fotograaf en koppel en de barriere*

Vink de boxes aan als je klaar bent!

Cruising with clients

Ga door naar

  • Doelgroep

  • Klantcontact

  • Concept

  • Basis/Gemak

  • Verhaallijn

  • Fotosessie portret

  • Fotosessie koppel

  • Fotosessie familie

  • Begin scherm